Huset

Ættaborg er navnet på vores hus her på Møllebakken i Klitmøller, navnet stammer fra oldnordisk tid og er et sammensat ord af Æt som betyder familie, både den biologiske samt tilvalgte og borg, der referer til ønsket om at skabe et fristed til familiens omgangskreds. Fortællingen om Ættaborg startede da parret Karen og Mads mødte hinanden, blev til en lille familie på 3, der flyttede fra storbyen tværs over landet til Klitmøller. Tanken om et liv i mere rolige omgivelser, med udsigt til den rå natur og fokus på de bløde kerneværdier, havde fået den lille familie til at købe en grund.

På deres nye grund satte de et telt op som skulle danne rammen for starten af deres rejse de kommende uger, så her boede de 2 voksende med deres søn på 4 mdr. og to store hunde. Teltet er i dag skiftet ud med Ættaborg, som familien selv har været med til at bygge, ned til mindste detalje.

Et hus der også danner rammen for en jordnær virksomhed med hjertet på rette sted og værdier, der har rødder i en bæredygtig og selvforsynende tankegang. 

Med skabelsen af Ættaborg, kom tanken om flere byggeprojekter i lokalområdet. Derfor har vi oprettet selskabet Ættaborg Holding, hvor en del af vores overskud flyttes til. Her er den overordnede tanke at samle midler til at påvirke lokalområdets arkitektur, så den matcher omgivelserne og hvem ved, måske får resten af verden også glæde af vores bæredygtige tanke og et ønske om at give noget tilbage til naturen.

Ættaborgs første investering i lokalområdet er allerede søsat, da vi har andel i ejendomsselskabet Anderledes, hvis formål er at styrke et sundt og nærværende miljø i Klitmøller – vi starter i området omkring Krovej 7.

Huset i haven